Oppdatering fra Ingrid i Bolivia

 

10. Mars

Ingrid var invitert på tur av personalet på skolen i Rodeo til en flott turistplass med eget fiskeoppdrett tidlig i mars. Turen gikk til et kjent fossefall, klatret over stener og noen plasser la de stenene bedre til for at det skulle bli lettere for Ingrid å komme fram.

– Det var en på hver side som hjalp meg. Etter at vi kom tilbake fra fossefallet ble vi servert grillet aure. Den var gitt av myndighetene der som også hadde bygd opp stedet. Det andre tilbehøret til maten var spleis blant dem, jeg bare nøt alt og ble takket av myndigheter som var sammen med oss . En fantastisk dag for oss alle sammen, forteller Ingrid.

Ingrid var på møte i Arani, opp i høyden på vegen som går videre til Rodeo.

– Det var en berikelse, med stor takknemlighet og hilsen til Norge. Søsteren på bildet kom og omfavnet meg. Det hadde gjort så inntrykk på henne da jeg var der forrige gang og fortalte om Anna på 93 år som ba for Bolivia, forteller Ingrid.

– Hun hadde gitt mange bibler til studenter og myndigheter i Rodeo. Jeg var så imponert og glad for at hun hadde forstått hva jeg sa for de snakker ikke så mye spansk der, det er jo kechua som er deres språk.

– Hun takket Gud for ordet jeg hadde delt og for at hun nå hadde hun fått en åndelig mor i meg og alle venner i Norge. Dette er vi med på. All ære og takk til JESUS.

12. Desember - RODEO

Rodeo på kartet

Flere har vært med på å samle inn midler til å bygge opp skole (misjonen / Norad). Rodeo ligger oppe i Andesfjellene 3480 m/oh.

Ingrid i Rodeo, hvor hun er Gudmor, var hun med på overrekkelse av studenteksamen sammen med rektoren. I bakgrunnen går en sang utifra salme 37:5 “Legg din vei i HERRENS hånd! Stol på ham, så griper han inn.”

Her holder rektoren og Ingrid en liten gratulasjonstale for studentene i Rodeo, og ønsker dem masse lykke til videre.

15. Desember - Sta Cruz

Sta Cruz på kartet

Plassen ligger sør-øst for Rodeo. Her er hun innom før hun dro videre til Valle Grande

17. Desember - Valle Grande

Valle Grande på kartet

Et godt stykke sør vest for Sta Cruz

Her fra Valle Grande hvor Ingrid var med på avslutningen av utviklingsprosjektet BTH sammen med leder Hiberth og rep FES , idag skal rep ha en spesiel markering her for avsluttning for de som har fått fagbrev teknisk utdannelse

Oversettelse:

Den interinstitusjonelle styringskomiteen for den tekniske humanistiske baccalureaten i distriktet Vallegrande.

Anerkjennelse: Ingrid Helmikstol De Vatne. Norsk misjonær

For å ha støttet med finansiering og ledelse, i hele prosessen med implementering og utvikling av den humanistiske tekniske baccalaureaten i distriktet Vallegrande

22. Desember - Riberalta

Riberalta på kartet

Helt nord i Bolivia. Her skal Ingrid feire jul i år.

Avslutningsvis sender Ingrid en hjertevarm hilsen til sin kjære menighet, Klippen.

”Jeg er utrolig takknemlig for forbønn som jeg merker at jeg er omsluttet av hver dag, er fantastisk å høre takknemligheten fra de nasjonale lokale myndigheter, skoleledelse, lærere, personal, foreldre og elever som og ber meg oversende takken til dere. Det er en overveldende takknemlighet til Norge, misjonen og Klippen.”

Med ønske om en velsignet jul og et fremgangsrikt Nytt år : Jeremias 29. 11-14

28. Desember - Familiesenteret Riberalta

I fylket Pando startet vi arbeidet for mange år siden. Flere hadde vært der før oss, men vi har vært med å arbeidere videre med misjonen. Det hele startet med at Ingrids mann, Reidar, hadde krysset Benifloden for å fylle diesel til flodbåten Embajador.

Her sitter Ingrid med sammen lederne for et familiesenter vi i Klippen har gitt en økonomisk gave til.

Familiesenteret blir bygget at den lokale menigheten Betania, sammen med flere andre lokale menigheter, i utkanten av byen. Mange frivillige er med å bygger opp senteret på store deler av fritiden sin. Det kuttes skog med mansjete, det graves og det bygges en stor møtesal og et hus. Stedet har fått navnet “Familieleirstedet Betania” spesielt rettet mot ungdom. Flaggene representerer de ulike ungdomsgruppene.

  1. Januar - Menigheten Betania i Riberalta

Betania med pastor Demetrio i spissen hilser til Norge 1. nyttårsdag

3. Januar - Sts Cruz

Etter en fin jul og nyttårshelg i Riberalta går turen videre til Sts Cruz, bare 45 min unna med fly. Her skal hun være noen dager før hun drar videre til Cochabamba. Hun er takknemlig for at alt har gått etter planen, selv om det er mye usikkerhet med lufttrafikken på grunn av den politiske situasjonen. Hun har hatt fred for at alt skal gå bra, å det har det gjort. Ingrid bor nå trygt og godt på FES. FES er organisasjonen som overtok etter nordisk Pinsemisjon.

4. Januar - Cochabamba

En venn av Ingrid, Victoria, har en alvorlig leddsykdom som hun har hatt utfordringer med siden hun var 11 år. I dag fikk de time hos en dyktig revmatolog. Legen var fornøyd med resultatene på medisinene hun tar, å ga beskjed om at hun må ta disse fast for at sykdommen ikke skal forverre seg. Jeg er så glad for at jeg har en venn som vil være med å støtte henne, så vi trer til med hjelpeprosjektet som vi har ut ifra innsamlede midler fra faste givers og Boliviaaksjonen vi gjennomførte i Norge. Victoria har drømt om å bli lege, å hun tar nå ulike kurs for å undervise og få inntekt. “Victoria har et stort hjerte for mennesker, å du verden så godt hun har vært mot meg” forteller Ingrid. “Etter legebesøket var vi på markedet for å handle inn frukt og grønnsaker, å nå lager hun sin egenkomponerte suppe til meg. Hun lager suppe, å jeg sitter å skriver mens tårene triller” Nå håper vi sykdommen vil stabilisere seg.

13. Januar - En plutselig invitasjon til menigheten i Arani

Spennende. Plutselig så Ingrid blide av seg selv på en annonse på Facebook. Hun hadde sagt ifra om at hun ville komme innom å besøke menigheten i Arani. Godt de ikke hadde noen andre planer i morgen.

“Gud velsigne Guds familie og vi hilser alle med Guds fred! Minner om møte i morgen som er fra 09:00 - 12:00. Vi får besøk av søster og misjonær Ingrid Vatne fra Norge. Det blir en stor velsignelse, ikke gå glipp av det.” - Den evangeliske kirken Villa Flores

14. Januar - På besøk hos menigheten Arani

En hilsen fra radiorommet før møtet

Barna hilser til Klippen og Norge

Felipe, en av de eldre lederne var så beveget når jeg vitnet fra Jeremia 29:11-13. Jesus har fredstanker for oss, fremtid og håp. Han er så glad for besøket og de norske flaggene at han sprang hjem og kom med han ville overrekke i gave.

Her med det det overrakte flagget fra Bolivia

Ingrid ba og velsignet menigheten

Her blir Victoria salvet og bedt for av pastor Humberto og vennene

Her blir Ingrid salvet og bedt for av pastor Humberto og vennene

Så ble det nydelig mat til alle etter møtet

19. Januar - Sts Cruz

Elias, en blind gutt vi har støttet siden 1.klasse, er nå blitt voksen og har fått videreutviklet seg innen musikk. I dag besøkte Ingrid ham, og de ble enige om at han skulle lage dine egne komposisjoner av sanger, for så å komme å presentere det her på FES.

Ingrid er nå blitt invitert i et viktig møte i en baptistmenighet av en norsk som har giftet seg og nå bor her nede. Han har hjulpet Ingrid med papirer for visa, og er enda et eksempel på Guds rike. I den lille menigheten fikk hun hilse på musikklederen. Musikklederen hadde studert musikk, blant annet opera, å er et geni innen musikk. De som underviser henne vil gjerne at hun skal opptre, men hun sier hun vil bruke musikken til Guds rike og opplever det som et kall. Hun ble så begeistret når jeg fortalte henne om Elias, så hun ønsker også å komme til FES for å høre ham fremføre. Dette kan bli spennende!